Папа оголосив про екуменічне молитовне чування в намірі Синоду
  • Пон, 16/01/2023 - 15:39

Нагадавши про наближення Тижня молитов за єдність християн і підкресливши зв’язок між шляхом до єдності та шляхом синодального навернення, Папа Франциск оголосив про спеціальний молитовний захід, що відбудеться у Ватикані в останній день вересня.

Після проказування молитви «Ангел Господній» в неділю, 15 січня 2023 р., Папа Франциск нагадав про те, що від 18 до 25 січня відбуватиметься традиційний Тиждень молитов за єдність християн. Він зазначив, що цьогорічна тема зосереджена на закликові пророка Ісаї вчитися чинити добро та шукати справедливість. «Дякуймо Господеві, Який вірно й терпеливо провадить Свій народ до повного сопричастя та просімо Святого Духа просвічувати нас та підтримувати Своїми дарами», – закликав Святіший Отець, а тоді сказав:

«Дорога до єдності християн і дорога синодального навернення Церкви пов’язані між собою. Тому я користаю з цієї нагоди, аби оголосити, що в суботу, 30 вересня, на площі Святого Петра у Ватикані відбудеться екуменічне молитовне чування, під час якого ввірятимемо Богові праці XVI Звичайної Загальної Асамблеї Синоду Єпископів».

Папа Франциск повідомив, що екуменічна спільнота з Тезе приготує спеціальну програму для молоді, що прибуде на це чування. «Вже відтепер запрошую братів і сестер усіх християнських конфесій взяти участь у цьому зібранні Божого люду», – додав він.