Нова акція насильства проти християн в Пакистані
  • Срд, 17/04/2013 - 12:16
Нова акція насильства проти християн в Пакистані

Акції насильства щодо християн Пакистану набувають систематичного характеру.

Стало відомо про напад на християнську колонію св. Франциска в Гуджранвале 3 квітня, менш ніж через місяць після атаки на колонію св. Йосипа в Лахорі, коли спалили й розграбували майже 200 будинків християн. Новина про масштабні погроми в колонії св. Йосипа затьмарила інцидент у Гуджранвале.

Згідно з Worthy Network, акцію насильства в Гуджранвале спровокували чутки, які поширили місцеві мусульмани. Вони заявляли, що християнська молодь нібито не поважає іслам. Мусульманам не подобалося, що під час намазів християни голосно слухають музику. Тому натовп послідовників ісламу з довколишнього села Нарокі розгромив магазини, які  належать християнам, і пробував штурмувати церкву.

Поліція відгородилася порожніми заявами про те, що християнам в Гуджранвале нічого не загрожує. «Поліція робить те, що вміє найкраще – нічого», – прокоментував ситуацію місцевий християнин Асіф Баркат. «Їхнє упереджене ставлення до християн цілком очевидне. Коли мусульмани здійснюють набіги на наші церкви, поліцейські стоять і дивляться. Коли ми намагаємося захищати наші святині й відбувається зіткнення, поліцейські б'ють нас кийками і використовують бойові патрони, щоб стримати нас».

Це вже другий інцидент за останній час, коли поліцейські стояли, склавши руки, в той час як натовп мусульман намагався атакувати християн. Те саме відбувалося під час погромів у колонії св. Йосипа.

За матеріалами www.sedmitza.ru