Нова дирекція «ватиканського банку»
  • Срд, 03/07/2013 - 17:46

Президент Інституту Релігійних Справ IOR Ернст фон Фрейберг висловив вдячність попередньому директорові та віце-директорові цієї інституції, яку простіше називають «ватиканським банком», за особисту посвяту і відданість упродовж останніх років праці. Директор Паоло Кіпрані та віце-директор Массімо Туллі, як повідомляє ватиканська прес-служба, після багатьох років служби подали у відставку визнаючи, що такий крок найкраще послужить інтересам Інституту, а також Апостольської Столиці.

«Від 2010 року IOR та його дирекція важко працювали над тим, щоб пристосувати структури і процедури до міжнародних стандартів боротьби з «відмиванням брудних грошей». Хоча ми вдячні за осягнені результати, сьогодні очевидно, що ми потребуємо нової дирекції, щоб прискорити темп цього процесу трансформації» – сказав президент «ватиканського банку».

Німецький фінансист тимчасово вершитиме функції генерального директора, а допомагатиме йому Рональдо Марацці, який до того працював у італійському банку в Лондоні, та Антоніо Монтарезі, котрий працював у США. Наглядова рада розпочала працю над відбором кандидатів на посаду генерального директора і віце-директора.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va