Нова ініціатива бенедиктинців із Солонки: «Патерикуй!»
  • Птн, 14/07/2023 - 17:36

«Патерикуй!» – із цим закликом звертаються бенедиктинці, що служать на Львівщині у Солонці.

Вже з суботи, 22 липня, монахи запрошують на зустрічі, під час яких читатимуться роздуми Отців Церкви та древніх християнських письменників. Долучитися можуть всі бажаючі, незалежно від віку та освіти. Античні та середньовічні письменники є не лише свідками та вчителями нашої віри, але, як віримо, також натхненням для нас – сучасних.

Зустріч полягає на читанні кількох вибраних фрагментів із творів різних Отців Церкви, пов’язаних тематично. Після прочитаного можна сміливо ставити питання та дискутувати між собою, щоб зрозуміти послання попередників. Крім того, перебуваючи у спільноті бенедиктинського монастиря, на зустрічі заплановано участь у Літургії Годин та Євхаристії.

Нова ініціатива скерована на широке коло учасників, а особливо тих, хто хоче збагатити свою віру вченням християнських письменників давніх часів та цікавиться Отцями Церкви. Адже вони, пишучи для своїх сучасників, залишили свою науку та огорнули всіх своїх читачів, отже і теперішніх, своєю молитвою.

Святий Бенедикт у своєму Статуті рекомендував монахам не тільки приділяти багато часу читанню Слова Божого, але й щодня читати Отців Церкви.