Нова пам'ятна медаль понтифікату присвячена милосердю
  • Нед, 14/08/2016 - 10:42

Пам'ятна медаль четвертого року понтифікату папи Франциска присвячена темі милосердя. Про це говорять символи і написи, що знаходяться на ній. Медаль була виконана в двох версіях - з срібла і бронзи - і представлена увазі колекціонерів Ватиканського філателістичного та нумізматичного бюро.

На її аверсному боці вміщено зображення герба папи Франциска, напис "Franciscus Pont Max Anni IV" (Франциск Верховний Понтифік Рік IV) і порядковий номер.

На реверсі виконано зображення Ісуса, який притуляє до себе людину - символ прощення, радості і взаємної відкритості. Під ним знаходиться латинська абревіатура "DMI MMXVI", що означає Всесвітні дні молоді 2016 г. - форум, який пройшов 26-31 липня в Кракові. Навколо зображення розміщено напис: "Beati misericordes quia ipsi misericordiam consequentur" (Блаженні милостиві, бо вони пізнають милосердя) з Євангелія св. Матея. Ці слова були девізом Всесвітнього дня молоді.

Автором медалі є молода італійська художниця Кармен Теста, випускниця Академії мистецтв у Римі і спеціальних трирічних курсів при Монетному дворі Італії.

Придбати пам'ятну медаль можна в офісі Адміністрації майна Апостольського Престолу, Ватиканському видавництві, а також в  магазині Ватиканського філателістичного та нумізматичного бюро. Вартість її срібною версії становить 100 євро, а бронзової - 60 євро.