Нова парафія УГКЦ на Житомирщині
  • Пон, 30/07/2018 - 14:24

29 липня 2018 року, у парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ смт. Ружин, що на Житомирщині була звершена перша Божественна Літургія для місцевих греко-католиків.

Молитву очолив о. Іван Стефанишин, адміністратор парафії: «В цей знаменний час, 1030-ліття Хрещення України, просимо Бога, щоб все більше людей у бурі життя простягали руку до Спасителя і входили у човен Христової Церкви», – зазначив під час проповіді священик.

Окрім цього душпастир зауважив: «Слова Господа нашого Ісуса Христа: «Заспокойтесь, – це я, не страхайтеся!» (Мт, 14, 27) були актуальними для перших християн, які з вірою у Спасителя творили великі діла і віддавали своє життя за Церкву. Ці слова були актуальними і для наших предків, які в часи атеїстичного режиму з вірою у Спасителя відстоювали свою українську ідентичність та духовність. Вони не боялися переслідувань, і навіть, мученицької смерті. Ці слова Спасителя є актуальними для кожного з нас. Коли в бурі життя буває дуже страшно, відчуваєш, що вже потопаєш у хвилях, важливо побачити Христа, взяти Його за руку та почути слова: «Заспокойся, – це я, не бійся!»».

Після молитви священик висловив слова вдячності усім присутнім на літургії: «Щиро дякую всім, хто прийшов на молитву. Сьогодні ми творимо історію. Просимо Господа, щоб наша парафія зростала, а ми, після кожної молитви, щоб приходили додому іншими та кращими людьми. Щоб будуючи храм власної душі, ми сподобилися збудувати також парафіяльний храм Успіння Пресвятої Богородиці», – наголосив о. Іван.

Прес-служба Київської архиєпархії