Нове покоління громадських діячів виховують в дусі християнських цінностей
  • Птн, 26/07/2013 - 10:22

З 17-го по 22-ге липня в столиці України відбулася Міжнародна літня школа «Етика лідерства у суспільному житті України». Її організатором виступила Комісія УГКЦ Справедливість і Мир за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Учасниками школи були активісти з усіх куточків України, а саме: Києва, Івано-Франківська, Львова, Ужгорода, Луцька, Миколаєва та Луганська. Варто зауважити, що цього року учасниками заходу стали також і студенти із сусідньої Словаччини.

Головною метою Міжнародної літньої школи було виховання нової генерації громадських та політичних діячів України в дусі християнських цінностей, адже сьогодні запорукою успішного функціонування держави та суспільства повинні стати не тільки професійні навички, але й моральні та етичні принципи.

Протягом п'яти навчальних днів активісти прослухали лекції знаних українських науковців, які представляють собою еліту КНУ ім.Т.Шевченка - Володимир Бугров, Василь Костицький та В'ячеслав Кудін. Окрім того, до студентів завітали й викладачі із провідних європейських ВУЗів. Професор Університету «Софія» (м.Флоренція, Італія) Бернард Каллебаут ознайомив молодь із Соціальною доктриною Католицької Церкви. Не оминули увагою даний захід й професори з Автономного університету Барселони (Іспанія) Роберт Олів'єр та Майка Сірера, які розповіли про основні принципи «просоціальності» в сучасному світі.

Приємно, що активна молодь України мала змогу поспілкуватися з діючими представниками політикуму. Спочатку студенти познайомилися із почесним консулом України у Реджо-Калабрія (Італія) доктором Сальваторе Федеріко, який також завітав до Міжнародної літньої школи. Також своєю присутністю потішив й депутат ВРУ, представник «Батьківщини» Володимир Бондаренко, який охоче поспілкувався із присутніми та радо відповів на запитання.

 Організатори заходу були задоволені результатом Міжнародної літньої школи та запевнили, що такі заходи будуть відбуватися не тільки в Україні, але й в інших куточках Європи.

Секретаріат Комісії Справедливість і Мир