Нове відео стверджує: «Planned Parenthood» збирав фетальні тканини без згоди матерів
  • Птн, 14/08/2015 - 17:23

У новому відео, яке показує продаж тканини від абортованих немовлят, Центр для Медичного Розвитку розмовляє з колишнім співробітником. Він стверджує, що тканини іноді збирались без згоди жінки, яка замовляла аборт. Про це інформує Католиьцький Медіа-Центр з посиланняс на Сatholicculture.org.

«Це не був вибір, це була вимога», коментує у новому відео Холлі О'Доннелл, яка співпрацювала з корпорацією «Stem Express», каліфорнійською компанією, що  збирає тканини для медичних досліджень. Вона заявила, що в клініках «Planned Parenthood», тканини збирали часом без необхідних форм згоди.

«У випадках, пов'язаних з абортами в пізні терміни, коли помічали конкретний орган плода, бувало, що вони просто брали те, що хотіли. І ці матері не знали про це», сказала О'Доннелл.

Працівники підходили до жінок в клініці, щоб отримати згоду, навіть коли вони були в стані емоційного шоку або в болі після аборту, плакали і навіть мали нудоту, стверджує О'Доннелл. Вона сказала, що робітники намагалися отримати згоду ще до того, як  жінка остаточно приймала рішення, робити аборт чи ні. «Тести на вагітність вважали вже потенційними вагітностями, тобто, потенційними зразками. Це було використанням усіх можливостей», пояснила вона.

Нове відео, шосте в серії публікацій Центру для Медичного Розвитку, було знято не прихованою камерою, а є інтерв'ю віч-на-віч з О'Доннелл. Її колишній роботодавець, корпорація «Stem Express», отримав постанову суду, що забороняє Центру для Медичного Розвитку випускати відео з нинішніми співробітниками.