Нові деталі візиту Папи до Швеції
  • Нед, 30/10/2016 - 09:30

Залишається кілька днів до початку дводенної Апостольської подорожі Папи до Швеції. Воно буде проходити з 31 жовтня по 1 листопада 2016 р. Йдеться про 26-у країну, яку відвідає Франциск.

Паломництво є результатом розвитку діалогу між Папською радою зі сприяння християнській єдності і Всесвітньою лютеранською федерацією.

Візит Папи Римського буде приурочений до 500-річчя Реформації. Згадати цю дату було вирішено в Швеції, так як саме тут, в місті Лунд, в 1947 році була заснована Всесвітня лютеранська федерація - структура, яка координує діяльність різних лютеранських церков в 78-ми країнах світу.

Після зустрічі з прем'єр-міністром Швеції в аеропорту міста Мальме, Понтифік відвідає королівську сім'ю. З огляду на короткий термін подорожі, деякі "протокольні" заходи були виключені з його програми. Наприклад, під час зустрічі зі шведською монаршою сім'єю не буде церемонії обміну подарунками. Подарунок Понтифіка - гравюра видана з нагоди Ювілейного Року Милосердя - вже була відправлена поштою в королівський палац.

Програма візиту має три головні пункти: Папа візьме участь в екуменічній молитві в лютеранському кафедральному соборі в Лунді, візьме участь в екуменічному заході на території спортивного комплексу в Мальме, очолить св. Месу в місцевому католицькому храмі. Відповідно передбачені три промови Понтифіка: вони прозвучать іспанською мовою з перекладом на англійську і шведську.

Відстань між Лундом і Мальме становить близько 30 км. Папа подолає їх на автобусі разом з головою Всесвітньої лютеранської федерації і іншими членами офіційних делегацій Церков. Для переміщення по Мальме Святіший Отець буде користатися електромобілем.