Нові події довкола боротьби проти ліберального сексуального виховання в хорватських школах
  • Птн, 25/01/2013 - 00:00

Хорватське товариство пам’яті жертв тоталітаризму та Координація ветеранських товариств та організацій Хорватії виступили із спільною заявою, у якій називають накидання ліберального сексуального виховання терором ліберальної меншини над католицькою більшістю в Хорватії, також зазначається, що підписанти не є проти сексуального виховання в школах, але є проти власне такого виховання, яке, на їхню думку, руйнує основи хорватського суспільства.

 

До голосів протесту також доєдналася і Хорватська спільнота шлюбних вікендів, яка є хорватською гілкою світового католицького руху Marriage encounte. У цій заяві спільнота наголошує, що від самого початку члени цієї спільноти приймали активну участь в опорі запровадженню ліберального статевого виховання у хорватських школах, як окремо взяті громадяни, але на даний момент Спільнота вважає за необхідне і в цей спосіб надати підтримку тим,  хто бореться проти диктаторського накидання ліберального виховання хорватським дітям.

 

До боротьби за право батьків виховувати дітей відповідно до свого світогляду ще раз долучилася найстарша та найавторитетніша хорватська культурна установа «Matica hrvatska», чий часопис  «Vijenac» свій січневий номер присвятив проблематиці накидання колишніми комуністами та їхніми ідейними спадкоємцями гіперліберального виховання у хорватських школах. Як зазначають політичні оглядачі, активне включення у конфлікт з одного боку найстаршої та найавторитетнішої культурної установи хорватського народу, а з іншого ветеранських спілок і товариств, які завжди відзначалися радикальністю, свідчить про серйозну радикалізацію хорватського суспільства, яка спровокована недемократичною поведінкою теперішньої влади.

 

Також, як зазначають політичні оглядачі, хорватська ліберальна влада розпалює світоглядну війну вже не тільки проти католиків, чи проти християнства, але проти релігії, як такої. Як зазначає ряд оглядачів, в Хорватії ліберальна влада створила практично прірву між суспільством, як таким, і владою. Така політика антирелігійного насильства, на їхню думку веде Хорватію до катастрофи.

 

«Католицький Оглядач» за матеріалами «Matica hrvatska»  «Večernji list» і «IKA»