Новий біблійний додаток Bible Lens за три дні скачали понад 265 тисяч разів
  • Суб, 11/08/2018 - 13:41

Новий безкоштовний додаток Bible Lens від творців YouVersion Bible завантажили понад 265 тисяч разів менше ніж за три дні, що зробило його другим у рейтингу за кількістю установок, повідомляє Rublev.com з посиланням на The Christian Post.

Додаток Bible Lens запустили 3 серпня 2018 року. До вечора 5 серпня Bible Lens за кількістю установок посіло друге місце, поступившись лише YouTube: Watch, Listen, Stream і випередивши такі безкоштовні додатки, як Messenger, Snapchat та Instagram.

Bible Lens аналізує вміст знімка – головне зображення, фон, кольори і багато іншого, щоб ідентифікувати сюжетні теми. Потім програма вибирає за всіма цими даними вірш Біблії, що найбільше підходить.

Балансуючи шрифт і фон, Bible Lens художньо відображає вірш над зображенням, створюючи твір мистецтва.

«Якщо я сфотографую свою ліву руку, Bible Lens зверне увагу на обручку і, ймовірно, створить образ, який буде підкреслювати тему шлюбу. Якщо додаток визначив на моїй фотографії джерело світла, він може запропонувати вірш з Біблії про те, що Ісус Христос є світлом світу», – наводить видання слова засновника YouVersion Боббі Грюневальда (Bobby Gruenewald).

Він додав: «Це неймовірна технологія, яка надає нам унікальну можливість допомогти людям побачити свій світ під іншим кутом зору».

Bible Lens може знаходити зв'язок дат календаря користувача з Біблією. Також він визначає, яка фотографія є селфі.

«Людина зазвичай використовує селфі як спосіб, щоб отримати схвалення від інших. Коли Bible Lens стикається з селфі, він пропонує вірш з Біблії, щоб заохотити її, пропонуючи зі своєї бази те, що Бог міг би сказати про неї», – сказав Б. Грюневальд, додавши: «Таким чином ми сподіваємося, що Bible Lens переманить селфі собі».

За словами Б. Грюневальда, в той час як технології з'являються і створюють нові можливості, для розробників важливо, щоб Біблія була «на передовій інновацій».

 «Куди не кинь оком, скрізь можна побачити людей, що фотографують своє життя. Ми сподіваємося, що в міру того, як люди переглядають свої фотографії, Bible Lens допоможе їм усвідомити Божу присутність у кожен момент їхнього життя, а потім і з'єднати свій досвід з Біблійним», – підсумував Боббі Грюневальд.

Bible Lens запустили за кілька тижнів після того, як 10 липня мобільному додатку для вивчення Біблії YouVersion виповнилося десять років.

За цей час YouVersion встановили більш ніж на 330 мільйонів пристроїв у всьому світі, прочитали 70 більйонів глав і прослухали 12 більйонів аудіоуривків.

 «Ми і подумати не могли, що стільки мільйонів людей у ​​всьому світі будуть слухати, читати, ділитися і взаємодіяти з Біблією. Ще на ранньому етапі ми виявили, що доступність Біблії допомагає нам частіше її використовувати. Як тільки Біблія з'явилася в моєму телефоні, я став звертатися до неї набагато частіше», – розповів Б. Грюневальд.

Додаток YouVersion стабільно розвивається. Спочатку в ньому було доступно 15 версій Біблії і тільки двома мовами. Завдяки партнерству з біблійними товариствами, зараз додаток містить понад 1700 різних версій Біблії понад 1200 мовами.

Відзначається, що розробники популярного додатка відстежують технічні інновації й активно використовують нові функції з метою збільшення своєї користувальницької аудиторії.

Про сервіс YouVersion

Безкоштовний онлайн сервіс YouVersion створили послідовники протестантської церкви Life.Church. Мобільний додаток «Біблія» YouVersion's Bible App, доступний користувачам пристроїв на базі операційних систем iOS і Android, за статистикою, сьогодні відкривають 112 осіб щомиті.

За даними Christianity Today, в середньому раз в секунду користувачі створюють три закладки, виділяють 18 цитат і діляться з друзями чотирма біблійними віршами.

Додаток допомагає порівнювати два переклади паралельно, вибирати тип і розмір шрифту, виділяти улюбленим кольором і заносити в закладки вірші, які сподобалися, а також, завдяки лінійці спеціальних планів вивчення, освоювати Біблію повністю, читати добірку цитат з Писання з певних тем або осягати священний текст на основі статей теологів.

Внесені позначки додаток синхронізує між усіма пристроями користувача, на яких він встановлений.

Щорічно розробники YouVersion публікують огляд популярних біблійних віршів, які найчастіше виділяють, згадують та зазначають закладкою.