Новий Держсекретар Ватикану проти «єрархічного мислення»
  • Втр, 01/10/2013 - 10:55

Призначений Держсекретарем Апостольської Столиці Архиєпископ П'єтро Паролін виступає проти побудови «єрархічного мислення» в Католицькій Церкві. «Церква не є місцем, в якому є різні класи людей, ці «на горі», а інші «внизу». Церква – це спільнота, де всі рівні, тому що вони охрещені». – сказав Архиєпископ Паролін в інтерв'ю венесуельській газеті «El Nacional».

Упродовж останніх чотирьох років ватиканський дипломат, що походить з Італії, був Апостольським Нунцієм у Венесуелі.

«У Церкві повинен бути такий спосіб розуміння, що Церква є служінням, а не структурою влади у світському розумінні», – сказав Архиєпископ Паролін. На його думку, необхідною є відкритість до всіх людей, незалежно від ситуації, в якій вони перебувають, щоби допомогти їм зустрітися з Богом. «З цим пов’язані також невдачі», – сказав Архиєпископ Паролін і додав: «Ми не повинні оцінювати результати цифрами і розмірами, наче ми якийсь концерн».

Говорячи про скандали пов’язані з педофілією і корупцією в Католицькій Церкві, Архиєпископ Паролін оцінив заходи, які вжив проти них Бенедикт XVI. – Папа Франциск продовжує здійснювати ці «конкретні заходи. Думаю, що Папа просить нас висловити свою думку і ми маємо це зробити чітко і вільно. Тоді він зможе вирішити різні питання – сказав новий Держсекретар Святого Престолу.

Архиєпископ Паролін був призначений Держсекретарем Святого Престолу 31 серпня як наступник кардинала Тарчізіо Бертоне. Офіційно він обійме посаду 15 жовтня.

За матеріалами: ekai.pl