Новий документ Папи в центрі уваги світових ЗМІ
  • Птн, 29/11/2013 - 13:00

Перше Апостольське звернення Папи Франциска "Evangelii gaudium" (Радість Євангелія) викликало великий інтерес з боку світових ЗМІ. Протягом останніх декількох днів коментарі до нового папського документа з'явилися в найавторитетніших виданнях по всьому світу. Французька "La Croix" звернула увагу на важливість радісного євангельського свідоцтва, до якого закликає Понтифік. "Людина невпевнена, без ентузіазму, не маючи надії і не охоплена любов'ю, не переконає нікого. Щоб євангелізувати, Папа вимагає, насамперед, радості, яка заохочує", − пише видання.

Французька газета "Le Monde" назвала звернення "першим офіційним планом" понтифікату Папи, а американське видання "National Catholic Reporter" порівняло зміст документа з промовою Мартіна Лютера Кінга, ключовими словами якої були: "I have a dream" (Я маю мрію). У ньому Папа показав напрямок, в якому повинна рухатися Церква.

Американська "Wall Street Journal" звернула увагу на критику, якій піддав Святіший Отець, "грубу і наївную віру" у вільний ринок і його механізми. Саме вони, на думку Папи, сприяють "культурі відходів" і "новій невидимій тиранії". "Washington Post", у свою чергу, навела слова Папи Римського про небезпеку ідолопоклонства перед грошима.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va