«Новий Папа Римський принесе віру із забутої Аргентини», - єпископ-емерит Андрій Сапеляк
  • Суб, 16/03/2013 - 15:54

«Ніхто не міг подумати, що Папою буде аргентинець. Думаю, що Боже провидіння звертає увагу на те, що є багато нужденних людей, якими ніхто не займається. Тому Святіший Отець, як виходець із бідної Аргентини, звертатиме увагу на проблеми потребуючих. Він принесе віру із забутої Аргентини», – зауважив владика Андрій (Сапеляк), Єпископ-емерит єпархії УГКЦ в Аргентині, в інтерв’ю для Радіо «Свобода».

Додамо, що  1961 року владика Андрій був першим єпископом для українців-католиків в Аргентині і 36 років трудився в цій країні для вірних УГКЦ.  Ділячись своїми спогадами, він сказав, що новообраний Єпископ Рима був вихованцем о. Степана Чміля, священика, якого таємно висвятив Патріарх Йосиф (Сліпий) у Римі 1977 року і який прослужив в Аргентині 20 років. Крім того, владика Андрій запевнив, що Папа Франциск добре знає Східні Церкви і тому зрозуміє потреби їх вірних, адже він був Ординарієм для східних католиків Аргентини, які не мали єпархії.

Насамкінець, найстарший єпископ УГКЦ висловив сподівання, що Святіший Отець відгукнеться на запрошення українців відвідати Україну, країну, де теж «зростає число бідних людей і де панує несправедливість та аморальність».

Департамент інформації УГКЦ