Новий посол хоче розширити взаєморозуміння між США та Святим Престолом
  • Нед, 11/08/2013 - 14:20

 Новий посол Сполучених Штатів при Святому Престолі усвідомлює, що позиція адміністрації Обами явно відрізняється від позиції Святого Престолу в багатьох питаннях, але він упевнений, що потрібно "знайти в собі сили для співпраці" і пошуку тих сфер, де інтереси збігаються. "Реально змінити ситуацію", - вважає новий посол. Американський Сенат 1 серпня затвердив кандидатуру Кена Хакета на посту посла США при Святому Престолі. Дипломат протягом 40 років працював у "Catholic Relief Service" (американському аналогові "Caritas"), і протягом 9 років керував організацією. З 1996 р. по 2011 р. був членом Папської ради "Cor Unum".

На думку Хакета американці підтримують позицію Папи Франциска щодо зміни відносин світу до проблеми бідності та соціальної несправедливості. Заклопотаність і співчуття до бідних, гідність і святість особи, це близькі для суспільства Сполучених Штатів речі, вважає він. Дипломат додав, що його робота в раді корпорації "Millennium Challenge", яка була створена американським керівництвом для роботи з найбіднішими в світі країнами, дала йому "особливий погляд" на проблеми, що стоять перед такими країнами.

Посол упевнений, що дипломатичні обов'язки не завадять йому утримувати контакт з багатьма бідними людьми з різних країн світу, з якими він познайомився під час своєї роботи в католицькій благодійній організації. "Я хочу відновити ці відносини і використовувати їх, щоб поліпшити політику США", - сказав Хакет американській "CNS".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va