Новий Префект Дикастерії Східних Церков приступив до виконання обов’язків
  • Втр, 17/01/2023 - 20:45
Визнанням віри та зустріччю з персоналом розпочав своє служіння новопризначений очільник відомства Римської Курії, що займається справами Східних Католицьких Церков архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті.

Як ми повідомляли 21 листопада 2022 р., Папа Франциск призначив Префектом Дикастерії для Східних Церков Преосвященного Клаудіо Ґуджеротті, тодішнього Апостольського Нунція у Великобританії, зазначаючи, що він приступить до виконання обов’язків з другої половини січня наступного року. У понеділок, 16 січня 2023 р., в осідку дикастерії відбувся акт офіційного початку цього служіння.

Спочатку архиєпископ Клаудіо мав коротку розмову із Секретарем Дикастерії архиєпископом Джорджо Деметріо Ґалларо та Заступником Секретаря о. Флавіо Паче. Далі відбулася зустріч із персоналом.

Опівдні в залі урочистих подій, після молитви до Святого Духа, в присутності прокураторів східних католицьких патріархів і верховних архиєпископів, ректорів Папських східних колегій Риму, деяких генеральних настоятелів і настоятельок східних Чинів і Згромаджень, було прочитано лист Папи Франциска про призначення архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті Префектом Дикастерії Східних Церков. Опісля номінат зробив визнання віри, склав присягу та звернувся до присутніх з вітальною промовою. Церемонія завершилася благословенням і братніми вітаннями з присутніми делегаціями.