Новий Префект Дикастерії в справах єпископів
  • Пон, 30/01/2023 - 16:27

Новий очільник ватиканського відомства, яким став єпископ Роберт Превост, що походить зі США, приступить до нового служіння обов’язків 12 квітня 2023 року.

У понеділок, 30 січня 2023 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення кардинала Марка Уелле з посади Префекта Дикастерії в справах єпископів і Голови Папської Комісії з питань Латинської Америки, подане в зв’язку з досягненням граничного віку.

Водночас, повідомляється про те, що його наступником на цих посадах Святіший Отець призначив Преосвященного Роберта Френсіса Превоста, OSA, дотеперішнього Єпископа Чіклайо в Перу, надаючи йому архиєпископську гідність. Він приступить до виконання нового служіння 12 квітня 2023 року.

Дикастерія у справах єпископів – це відомство Римської Курії, у компетенції якого перебуває створення і реорганізація церковних територіальних структур і призначення єпископів латинського обряду, за винятком території місій.

Новопризначений Префект народився 1955 року в Чикаго, США. Він належить до августиніанської чернечої родини та від 1985 року розпочав місіонерське служіння в Перу. В 2001 році о. Роберт був обраний Генеральним Настоятелем Ордену Святого Августина, а 2007 – переобраний на наступне шестиріччя. Папа Франциск 2014 року призначив його Апостольським Адміністратором перуанської дієцезії Чіклайо, а через рік – правлячим єпископом. У 2019 році був призначений членом Конгрегації в справах духовенства, а 2020 – Конгрегації в справах єпископів.