Новий Рік у Ватикані з Папою Франциском
  • Суб, 31/12/2016 - 16:16

У суботу, 31 грудня 2016 року, напередодні урочистості Пресвятої Богородиці Марії, яку Римо-Католицька Церква святкує 1 січня, о 17-ій годині римського часу в базиліці святого Петра у Ватикані  Папа Франциск очолить відправу Великої вечірні.

Богослуження завершиться виставленням Найсвятіших Тайн та, на знак подяки за минулий 2016 рік, традиційним гімном «Te Deum» – «Тебе, Бога, хвалимо», написаним ще в ІV-му сторіччі міланським єпископом Святим Амбросієм, і благословенням Найсвятішими Тайнами.

Після богослуження Святіший Отець відвідає різдвяний вертеп, який розміщений на площі святого Петра, щоб помолитися перед фігуркою новонародженого Дитяти-Ісуса та привітати зібраних там вірних.

1 січня 2017 року, в сам день урочистості Найсвятішої Діви Марії, Божої Матері, о 10-ій годині ранку римського часу Вселенський Архиєрей очолить урочисту Святу Месу у ватиканській базиліці святого апостола Петра, а опівдні прокаже з прочанами, зібраними на площі перед ватиканською базилікою, першу у новому році молитву «Ангел Господній» та уділить Апостольське благословення.

1 січня католицька Церква також відзначає 50-ий Всесвітній День Миру. Цьогорічне послання Папи Франциска з цієї нагоди має назву: «Ненасильство – стиль політики на користь миру». У Римі та в сотнях міст світу, серед яких також і у Львові, Києві й Івано-Франківську, Спільнота святого Еґідія проводить Марші миру як відповідь на триваючі конфлікти та загрози тероризму. Під час таких маніфестацій пригадуються всі країни, які досі втягнені у кровопролитні конфлікти та огорнені насильством. Учасники ходи несуть плакати із назвами цих країн. Серед таких плакатів не бракує також і побажання «Peace for Ukraine» (Миру для України). Похід за мир у Римі завершиться на площі святого Петра у Ватикані.