Новий секретар ватиканської дикастерії: монахи повинні повертатися до своєї ідентичності
  • Суб, 13/04/2013 - 17:45

Монахи повинні знову і знову повертатися до своєї ідентичності. Тільки в такому разі вони зможуть бути як св. Франциск свідками Христа для Церкви і в Церкві, – заявив Архиєпископ Хосе Родрігес Карбала, новий секретар Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя. Колишній генерал францисканського чину поділився своїм баченням оновлення релігійного життя з Ватиканським радіо.

"Життя, присвячене Богу, – сказав Архиєпископ, – повинно  повністю повертатися до своєї ідентичності, але не  переглядати її. Повертатися, щоб присвоювати її собі знову і знову заново. Ми, монахи, повинні служити Церкві, жити з Церквою, але завжди як монахи. Це єдиний спосіб, яким ми можемо допомогти іншим. Тому ми повинні бути вірні нашій ідентичності. І таким чином ми будемо також вірними Христові, Котрий покликав нас, і також сучасній людині, до чого закликав нас Другий Ватиканський Собор", – заявив новий секретар Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя.

6 квітня Святіший Отець призначив о. Хосе Родрігес Карбала, генерала Ордену францисканців, новим секретарем цієї дикастерії. Це перше призначення, яке Папа Франциск зробив в Римській курії.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va