Новий уряд Китаю почав більше переслідувати церкви
  • Птн, 22/02/2013 - 19:54

З появою нового урядового складу в Китаї почали більше переслідувати християнські церкви. З 2012 року уряд почав запроваджувати трифазний план знищення незареєстрованих церков. Порівняно з минулим роком випадки переслідування християн зросли на 42%, в основному це групові переслідування, а переслідування окремих християнських лідерів зросли на 12%, – повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Сhristian Тelegraph.

Як відзначає організація "China Aid", з 2008 по 2009 рік уряд почав переслідувати лідерів домашніх церков, а в 2010 році почав нападати на групи християнських адвокатів із захисту прав людини, застосовуючи насильство, тортури і навіть використовуючи способи тиску через мафію.

У 2012 році прийняли новий підхід щодо знищення незареєстрованих домашніх церков, які уряд вважає ворожою групою розкольників (інакодумців), змушуючи їх приєднатися до офіційного Триєдиного патріотичного руху церковної системи ТПРЦС (TSPM).

Згідно зі звітами "China Aid", перша фаза почалася з січня і тривала до червня 2012 року. Державне управління у справах релігій провело таємне розслідування щодо домашніх церков по всій країні та відкрило на них справу.

Потім відбулася хвиля репресій на домашні церкви, яка продовжується і в 2013 році, це вважається початком другої фази. Ця фаза передбачає також, що незареєстровані церкви повинні приєднатися до союзу офіційного ТПРЦС, в іншому випадку, їх вважатимуть церквами хатнього типу, а це неприйнятно у державі.

Третю фазу планують розпочати 2015 року і триватиме вона до 2025 року, уряд буде закривати домашні церкви, які не відповідають вимогам ТПРЦС і пам'ятці виданій у вересні 2011 року Державним управлінням у справах релігії (SARA) та Міністерством громадської безпеки і цивільних справ.

Таким чином, уряд тепер ще сильніше може використовувати будь-які заходи, щоб закрити церкви або намагатися натиснути на них, щоб вони приєднатися до ТПРЦС. Він має право заарештувати церковних лідерів, заслати їх у трудові табори за «підозру в організації і використанні культу для підриву правоохоронних органів». Введуть також обмеження на поширення християнської віри серед студентів, наголошується у доповіді "China Aid".

За матеріалами invictory.org