Новопризначений Держсекретар Ватикану: відчуваю відповідальність за місію на мене покладену
  • Нед, 01/09/2013 - 13:05

Новопризначений Держсекретар Ватикану архиєпископ П'єтро Паролін висловив свою глибоку вдячність понтифіку за  виявлену довіру, а також "бажання і повну готовність співпрацювати з ним і під його керівництвом на славу Божу, добро Святої Церкви, прогресу та миру для людства, щоб воно знаходило причини для життя і надії". "Я добре відчуваю милість цього покликання, яке є черговою несподіванкою Божою в моєму житті, і особливо відчуваю всю відповідальність, тому що мені довірили складну і важливу місію, перед якою мої сили слабкі, а здібності бідні", - зазначив архиєпископ Паролін і додав, що у виконанні цього завдання повністю довіряє Божому милосердю і молитовній підтримці віруючих.

Єрарх висловив вдячність "усім за розуміння і допомогу, в будь-якій формі, яку йому надаватимуть під час роботи на новій посаді". Одночасно він подякував своїй сім'ї, парафії, в якій виріс і якій служив, рідній єпархії Віченца, країнам у яких працював: Нігерії, Мексиці і Венесуелі. "Я думаю також про папу-емерита Бенедикта XVI, який уділив мені єпископське свячення, про Держсекретаріат, який є моїм будинком вже протягом багатьох років, Його Високопреосвященству кардиналу Тарчізіо Бертоне, іншим вищим керівникам, колегам і співробітникам всієї Римської Курії, Папським представникам. Перед усіма вами я великий боржник ", - зазначив єрарх.

Архиєпископ Паролін підкреслив, що "з хвилюванням, але також довірою і спокоєм", починає нове служіння Євангелії, Церкві і папі Франциску, "готовий - як він говорив з самого початку - крокувати , будувати і сповідувати".

З призначенням на пост Держсекретаря архиєпископа П'єтро Пароліна привітав Президент Італійської Республіки Джорджо Наполітано. Глава держави зазначив, що довірена єрарху посада свідчить про велике визнання його внеску в службу Церкви. Джорджо Наполітано висловив сподівання що мирні і гармонійні відносини між Італією і Святим Престолом будуть зміцнюватися при взаємній повазі до незалежності і суверенності обох сторін. "Я впевнений, що завдяки Вашій присутності в якості глави держсекретаріату, наші відносини продовжать збагачуватися новим змістом, а наша співпраця на благо захисту миру і справедливості в різних міднародних сценаріях буде і далі зміцнюватися", - зазначив італійський політик.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va