Нову Ватиканську комісію запропонували створити після Синоду
  • Суб, 17/10/2015 - 20:58

В одній з малих груп Синоду Єпископів  висловлювалася пропозиція про скликання спеціальної комісії експертів з вивчення питання про можливість прийняття св. Причастя розлученими, що живуть в нових несакраментальних союзах. Пропонувалося створити цю нову структуру після закінчення асамблеї, щоб не приймати на ній "передчасного рішення", зазначалося 16 жовтня 2015 р. в ході брифінгу  прес-служби Святого Престолу.

Інші групи говорили про необхідність опиратися на навчання св. Івана Павла II про шлюб та сім'ю. Звучав заклик про надання більшої уваги підготовці молоді до шлюбу, у тому числі в сексуальній сфері, яка сьогодні часто стає прерогативою громадських структур.

Отці Синоду відзначали часту "скутість і обмеженість" священиків перед темою передачі життя в шлюбі. Церква, однак, повинна увійти в цю сферу з відкритістю, представляючи добру новину про сексуальність, як шлях любові, а не гріха, говорили на Синоді.

У зв'язку з цим підкреслювалася важлива роль християнських подружніх пар, які можуть допомагати Церкві, як в питаннях подружньої сексуальності, так і в ситуаціях кризи шлюбів. "Християнські пари, християнські сім'ї, які мають досвід, можуть по-місіонерському передавати його  і бути найкращими місцями відкритості. У такому контексті багаторазово згадувалися основні рухи і асоціації, які мають великий досвід у цій сфері та існують в Церкві", - сказав глава прес-служби Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді.