Нунцій Ґуджеротті: сім'я - це школа радості
  • Нед, 22/09/2019 - 22:40

У неділю, 22 вересня відбулися заключні святкування в рамках Всеукраїнського конгресу сімей. Марш Родин вулицями міста, а також Святкова Євхаристія на площі Стуса зібрали паломників з усієї України. О 10 годині сформована колона рушила від храму Матері Божої Ангельської. Це була Євхаристійна процесія, що мала 4 стояння під час яких єпископи виголошували проповіді на тему сім'ї та її зв'язку з Богом. "Ми вийшли сьогодні, щоб засвідчити, що Бог діє в родині. Йдемо за Ним у цій процесії, а також у сьогоденні", - підкреслив єпископ Віталій Кривицький SDB.


Після прибуття процесії на площу Стуса був час на молитву, а також приготування до Святої Меси, яку очолив Апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті.


На початку проповіді архієпископ Ґуджеротті підкреслив потребу великої вдячності нашим матерям і сказав: "дозвольте поцілувати руку кожної матері, яка є тут. Я прибув до цього місця аби молитися перед іконою якою є ви, дорогі сім'ї".


Нунцій базував свою проповідь на післясинодальному повчанні Папи Франциска. Було підкреслено велич Божого задуму щодо сім'ї, але також згадано про проблеми родини. На що треба звернути увагу нащим українським родинам? Це відкритість і прозорість у родині, у відносинах та діях, аби мати суспільство вільних людей, які довіряють одне одному.

Другий аспект - це брак самопошани. Наші діти мають почувати себе бажаними і очікуваними, так само як і кожен член родини. Необхідно звільнитися від обов'язку бути однаковими.

Важливо вміти пробачати помилки собі самим, бо ми тоді не довіряємо іншим, у наших взаєминах панує страх, насилля, непорозуміння. Багато хто одружується не знаючи одне одного, і це продовжується потім, після шлюбу. Наприкінці нунцій підсумував: "Родина покликана стати школою радості".


Після Святої Меси святкування продовжилось Фестивалем сім'ї.

За час Конгресу було приготовано резолюцію, яка скерована до представників влади. З її текстом можна ознайомитись на сторінці конгресу.

Джерело: КМЦ