Нунцій в Іраку: ми попросили християн якомога швидше покинути Мосул
  • Втр, 22/07/2014 - 14:41

Становище християн в Іраку стає щоразу драматичніше, – говорить Архиєпископ Джорджіо Лінгва.

Апостольський нунцій у цій країні підтвердив інформацію про те, що в Мосулі джихадисти зайняли будинки, що належать християнам, а також про те, що в цьому регіоні було запроваджено заборону надавати християнам будь-яку гуманітарну допомогу.

«Навколо Мосулу і в самому місті вже майже немає християн. Тих, хто залишився, ми просимо якомога швидше покинути цю територію», – зазначив Архиєпископ Лінгва.

«Ситуація тут насправді дуже серйозна: християнам наказали перейти в іслам або платити релігійний податок, що накладається на немусульман. В протилежному випадку вони повинні покинути місто, – наголошує нунцій. – Єпископи попросили ту незначну кількість християн, що залишилась в Мосулі, якомога швидше покинути місто. Це переважно старші люди. На будинках багатьох з них вже з'явились написи «власність ісламської держави». На околицях є ще кілька християнських сімей, двоє монахів і брат зі спільноти св. Єфрема. На Рівнині Ніневії, де переважно залишились християни, ситуація дуже важка. Там дуже спекотно, немає води і електрики.»