Нунцій в Ірландії застеріг перед єресями щодо питання шлюбу
  • Срд, 03/02/2016 - 12:22

Дискусії щодо Синоду Єпископів з питань сім'ї показують нам, що в католицтві правда є симфонічною, і повинні примирити два, здавалося б, протилежні полюси: правду і милосердя, – говорить Архиєпископ Чарльз Браун, Апостольський нунцій в Дубліні, який раніше тривалий час був співробітником Конгрегації Доктрини Віри.

Він взяв участь у конференції щодо сімей в Ірландії. Він запевнив, що всі зусилля Папи Франциска спрямовані на те, щоб зберегти цих два важливих елементи у підході до шлюбу і сім'ї. Як приклад, він навів недавню промову Святішого Отця до Трибуналу Римської Роти.

«Як непереминаюча милосердна любов Бога, так і постійна правда про шлюб. Треба зберегти одне і друге у нашому ставленні до сімей в сучасному світі. Інакше впадемо в оману, а якщо точніше – в єресі. Слово єресь походить від грецького слова, що означає «вибрати». І справді, єресі з’являються найчастіше тоді, коли хтось звертає увагу на користь одного полюса істини, а другий виключає. Аріани, наприклад, відкидали божественність Христа, і говорили про Його людськість. А докетисти, навпаки, заперечували Його  людськість. Не можна вибрати тільки один полюс істини. Ми повинні бути дуже обережні, щоб не робити тої ж помилки в питанні шлюбу, бо там є два полюси: правда і милосердя. Треба зберегти один і другий. І напруга, яка поміж ними існує, може дати плоди», – сказав Архиєпископ Браун.