Нунцій в Кореї про саміт в Сінгапурі: Важливий крок на початку обнадійливого шляху
  • Срд, 13/06/2018 - 11:21

Апостольський Нунцій в Кореї Альфред Шуереб прокоментував у інтерв’ю для Vatican News зустріч у Сінгапурі між лідерами США та КНДР

Історична подія, яку годі було уявити ще кілька місяців тому. Зустріч миру, в наміренні якого неустанно молиться Корейська Церква. Апостольський Нунцій в Сеулі архиєпископ Альфред Шуереб в інтерв’ю для  Алессандро Джізотті не приховує свого задоволення, коментуючи саміт в Сінгапурі між президентом США та північнокорейським лідером.

Від войовничих погроз до слів, спрямованих на зменшення напруження

«Можете лиш уявити, з яким трепетом корейський народ і Церква тут, в Кореї, переживає ці дійсно історичні хвилини. Сьогодні написана дуже важлива сторінка, яка позначає початок ще довгого та важкого шляху, але ми не втрачаємо надії, бо початок був дуже позитивним», – зазначає ватиканський дипломат, пояснюючи, що відбувся перехід від войовничих погроз «тотального знищення» до слів, які говорять про мир, про стосунки на основі згоди.

Апостольський Нунцій нагадав, що кожного вівторка в катедральному соборі Сеула відбувається молитва за примирення та поєднання. «Я в приватній формі беру в ній участь разом з вірними. Ми віримо, що Небесна Мати, Якій посвячена катедра, не зможе не вислухати наполегливу молитву цього народу», – сказав він.

Надія на можливість євангелізації півночі

Архиєпископ Шуереб схвально відгукнувся про ініціативу корейських єпископів, які проголосили дев’ятницю – спеціальну молитву в період від 17 до 25 червня, кожного дня в окремому наміренні. «Мене особливо вразили два намірення: перше – за політиків Південної та Північної Кореї, а інше, що дуже нас стосується, – за євангелізацію півночі, – зауважив він. – Тепер це моя місія, як нунція: Святий Престол має намір підтримати будь-які можливі ініціативи на користь діалогу та примирення, користаючи також з цієї нагоди для того, щоб нести Добру Новину Господа Ісуса».

Відповідаючи на уточнююче запитання журналіста про те, чи дійсно відкривається простір для євангелізації, ватиканський дипломат зазначив: «Очевидно, що процес, як вже було сказано, щойно на початковій стадії, але наша надія полягає в тому, щоб дати можливість народові Північної Кореї не лише втішатися економічними вигодами, але також, в особливий спосіб, користуватися благами духовного життя, віри, що завдає тональності всьому іншому».