Нунцій Ватикану в ООН: Бідність – найбільший виклик для людства
  • Чтв, 09/02/2017 - 15:20

Постійний спостерігач Ватикану в ООН закликав держави шукати вирішення для бідності не лише на основі економіки, але й звертати увагу на особисті, соціальні фактори та навколишнє середовище.

Архиєпископ Бернардіто Ауза наголосив, що світ повинен покласти край конфліктам і насильству, адже саме вони є основними чинниками бідності. Він додав, що бідність є найбільшим викликом для суспільства.

Нунцій Ватикану виступав 6 лютого під час засідання Комісії ООН у справах соціального розвитку, повідомляє Catholic Herald.

«Як усім нам добре відомо, мільйони людей зараз живуть посеред конфліктів, що підживляються беззмістовним насильством, ненавистю і страхом», – говорив Архиєпископ. – «Навіть у тих місцях, які ми колись вважали безпечними, брак можливостей і економічні та соціальні зловживання, спричинені глобальною небезпекою та примусовою міграцією, зробили світ менш стабільним та у відчайдушній потребі конкретних знаків надії».

Нунцій Ватикану закликав ООН і її держав-членів просуватись далі у вирішенні економічної бідності та розвивати політику і  інвестиції, «які люди можуть побачити і доторкнути», щоб побороти як соціальну, так і духовну убогість.