Нунції святкують Надзвичайний Ювілей у Ватикані та дискутують про проблему гендерної ідеології
  • Птн, 16/09/2016 - 13:41

15 вересня цього року у Ватикані Апостольські нунції з цілого світу зібралися на святкування Надзвичайного Ювілею Божого Милосердя, а також на спеціальну нараду з Святішим Отцем Папою Франциском, повідомляє прес-служба Апостольського Престолу.

Урочистості триватимуть до 17 вересня цього року. Зустріч розпочалася 15 вересня у ранці із спільного співслужіння Меси в хоровій каплиці базилікі св. Петра у Ватикані. Месу очоли Держсекретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін.

15 вересня також відбулися дві спільні конференції в залі Папи Павла VІ. Перша під назвою «Сьогоднішній світ – сьогоднішня Церква – Франциск», друга – «Буття і казус гендерної культури – підходи до проблеми». У вечері нунції спільно вечеряли із Папою в садах Ватикану.

Сьогодні 16 вересня 106 папських повноважних дипломатичних представників зустрінуться з керівництвом Державного секретаріату Ватикану. А перед цим відбудеться конференція під назвою «Міжрелігійний діалог: стосунки з ісламом». Сьогодні у вечері запланована спільна вечеря Апостольських нунціїв та послів держав при Апостольському Престолі на терасі Ватиканської картинної галереї.

17 вересня заплановані зустрічі нунціїв із Папою Франциском.