Нью-Йорк: Медпрацівники просять Верховний суд дозволити відмовитись від вакцинації за релігійними переконаннями
  • Чтв, 17/02/2022 - 11:16

Група медичних працівників подала повторну петицію до Верховного Суду США, просячи заблокувати закон, який зобов’язує усіх медичних працівників отримати вакцину від коронавірусу, незважаючи на їхні релігійні переконання.

Попередню петицію суд відхилив, хоча троє суддів були готові дозволити медпрацівникам відмовитись від вакцини на основі релігійних переконань.

Позов проти губернатора Нью-Йорку Кеті Гочул було подано від імені 17 медичних працівників (більшість з них – католики), серед яких лікарі та медсестри, котрі стверджують, що обов’язкова вакцинація суперечить їхнім релігійним переконанням. Вони зазначають, що готові часто проходити тести на коронавірус та носити додаткові ЗІЗ, але не отримувати вакцину.

Закон про обов’язкову вакцинацію медичних працівників діє від 18 серпня 2021 року. Спочатку в ньому містилось виключення за релігійними переконаннями, однак 26 серпня це виключення усунули. Відповідно до закону, особу, яка відмовляється вакцинуватись, має бути звільнено та позбавлено усіляких виплат по безробіттю.

Варто зазначити, що три вакцини від коронавірусу, що є в наявності у США, були або розроблені, або виготовлені з використанням клітинних ліній людського плоду, що могли бути отримані в результаті аборту. Нью-Йорк є одним із трьох штатів, що не дозволяють відмовитись від вакцини на основі релігійних переконань.

«Нью-Йорк примушує лікарні звільняти медсестер, які були на передовій від самого початку пандемії – багато з них вже перехворіли коронавірусом – просто через те, що вони не хочуть приймати вакцину через релігійні переконання», - зазначає Марк Ріенці, президент фонду «Becket» та професор права католицького університету «America’s Columbus School».

Варто наголосити, що після входу в дію закону про обов’язкову вакцинацію медпрацівників у штаті Нью-Йорк 37 тисяч невакцинованих медпрацівників втратили свою роботу.

Це спричинило недостачу персоналу в лікарнях, і щоб покрити брак працівників, деякі лікарні дозволяли виходити на роботу лікарям і медсестрам з позитивними результатом тесту на COVID, за умови їхньої вакцинації.