О. Андрій Боднарук: До сучасного покоління, особливо до молоді, треба говорити сучасною мовою
  • Срд, 05/07/2017 - 12:42

Прес-секретар Київської архієпархії о. Андрій Боднарук розповів учасникам спецкурсу місійного служіння, який триває в Івано-Франківську, про роль мас-медіа як засіб нової євангелізації в умовах міграції.

"На фоні кібератак, які були останнім часом в Україні і світі, розуміємо, що мас-медіа важливі. І висновок, який можемо зробити після вірусу Petya, - ми маємо стояти на сторожі того, щоби жоден духовний "вірус" не добрався до людських душ", - відзначив о. Андрій.

Він підкреслив, що священик має йти в ногу з сучасним суспільством, бути поінформованим і передбачити, що буде відбуватися завтра. Бути в курсі нових трендів, не бути старомодним. "До сучасного покоління, особливо до молоді, треба говорити сучасною мовою. Це є нова євангелізація. Ми говоримо те саме Євангеліє, яке Христос нам залишив, але його ми повинні передати мовою, зрозумілою для сучасних людей. Тож йдучи на місійні терени, маємо чітко усвідомити засоби, завдяки яким можемо промовити до сучасної людини", - зазначив прес-секретар Київської архієпархії.

Він відзначив, що сьогодні друковані ЗМІ вже не такі популярні і більшість людей отримують інформацію з мережі Інтернет. Тож священику у своїй праці треба це враховувати. "Будете організовувати події на парафії - про них треба писати, говорити і дбати, щоби вони були висвітлені у ЗМІ. Часто про події люди дізнаються з соціальних мереж. Якщо у священика Фейсбук-сторінка мовчить - значить на парафії нічого не відбувається. Треба бути там, де люди. А багато людей сьогодні у соціальних мережах, зокрема у мережі Фейсбук", - зазначив о. Андрій.

Прес-секретар Київської архієпархії відзначив, що кожна парафія сьогодні повинна мати сайт і бути представленою у Фейсбуці і на Google maps. Адже більшість людей про розклад богослужінь, часи сповіді і всю необхідну інформацію про парафію шукає насамперед в Інтернет.

Він також розповів семінаристам структуру написання анонсів і новин і відзначив, що заголовок відіграє велику роль і він має бути цікавим, таким, що "зачіпає". О. Андрій також порадив майбутнім священикам знайти на парафії людину, яка буде писати новини.
Він закликав священиків бути публічними, виступати на радіо і телебаченні. По можливості завести Youtube-канал.

Цього року практичний спецкурс ПМВ з місійного служіння для семінаристів відбувається в Івано-Франківській Духовній Семінарії ім. Св. Свящ. Йосафата з 3 по 9 липня.