О. Андрій Боднарук розповів семінаристам про особливості створення парафії
  • Чтв, 05/07/2018 - 13:33

На парафії варто реєструвати Карітас і здійснювати соціальне служіння, щоби нести допомогу місцевим мешканцям. Тоді люди побачать, що наша Церква прийшла робити добру справу. Про це заявив прес-секретар Київської Архиєпархії о. Андрій Боднарук під час VIII практичного спецкурсу ПМВ з місійного служіння для семінаристів, який відбувся у Зарваниці.

Розповідаючи про створення парафії, священик відзначив, що насамперед треба подбати про реєстрацію громади у державних органах. І зауважив, що у Києві така процедура тривала рік.

Крім того, він порадив майбутніх душпастирям не зволікати зі створенням Фейсбук-сторінки громади і позначками у Google Maps про парафію.

Також отець Андрій підкреслив важливість налагодження контактів з місцевою владою. “З нашою Церквою рахуються, її поважають через добрих пастирів і добре духовенство. Ідіть знайомитися у міську адміністрацію, міську раду. Не одразу просити землю чи приміщення, а познайомитися, пояснити, що я священик, що за мною стоять наші люди і їх може бути ще більше”, - зазначив прес-секретар Київської Архиєпархії.

Він також відзначив важливу і позитивну роль Карітасу на парафії. “Якщо ви здійснюватиме соціальне служіння і будете нести допомогу мешканцям району, тоді люди побачать, що наша Церква прийшла робити добру справу, а не тацю збирати”, - додав о. Андрій Боднарук.

Священик також закликав майбутніх парохів навчитись делегувати повноваження мирянам. “Ви на парафії самі ніколи всього не зробите. Будете співати, молитися, але важливо знаходити активних парафіян, щоби хтось з них відповідав за фінансові питання, хтось - за медіа, хтось – за соціальне служіння. Навчіться більше справ доручати іншим людям і вони будуть ставитися до вас ще краще, адже бачитимуть, що ви їм довіряєте”, - зауважив прес-секретар.

Отець Андрій розповів семінаристам і про роль мас-медіа як інструменту нової форми Євангелізації. “Маємо використовувати всі можливості і сучасні технології. Часто священики вказують на негативний бік інтернету. Але його можна використати з добрими намірами, скерувати в добре русло”, - зазначив священик.