О. Андрій Боднарук: У сучасному світі священикам потрібно активно використовувати новітні мас-медіа
  • Птн, 24/06/2016 - 11:58

У сучасному світі священикам потрібно активно використовувати новітні мас-медіа, зокрема соціальні мережі. Про це заявив прес-секретар Київської Архиєпархії о. Андрій Боднарук, виступаючи під час VI практичного спецкурсу з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який цього року ПМВ проводить у Брюховичах.

Розповідаючи семінаристам про роль мас-медіа як засіб нової євангелізації в умовах міграції, отець Андрій зазначив: “Де б ви не були, на якій би парафії не служили, потрібно сьогодні повністю використовувати новітні мас-медіа. Євангелізація колись виглядала приблизно так: спочатку були газети, потім радіо, телебачення, сьогодні маємо Інтернет - і журналістом фактично стає кожен. Завдяки Фейсбуку, Твіттеру та іншим соціальним мережам дуже швидко передається інформація. І нам, як душпастирям, обов’язково потрібно ці засоби використовувати”, - наголосив прес-секретар Київської Архиєпархії.

Він порадив майбутнім священикам, особливо на місійних теренах, позначати свою парафію на Google Maps, “щоби вірні знали, де розташована ваша церква, як до неї доїхати”.

Говорячи про інформаційні війни, о. Андрій Боднарук зауважив, що на маніпуляції і неправду треба відповідати. “Нами хочуть маніпулювати, нас годують брехнею. Як реагувати на брехню? Казати правду в очі! Правду треба сьогодні боронити”, - підкреслив прес-секретар Київської Архиєпархії.