О. Джаквінто: священик проти наркомафії
  • Срд, 21/08/2013 - 18:21

Вже втретє протягом двох місяців наркомафія погрожує о.Стефано Джаквінто з містечка Казаджове в італійській провінції Казерта. Парафіяльний священик багато разів і привселюдно викривав обіг наркотиків, рекет і беззаконня місцевої каморри, називаючи імена причетних до мафії. У ніч на Святкування Успіння Пресвятої Богородиці дивом уцілів від пожежі центр для наркозалежних «Назарянин», пов'язаний з парафією. «Мене не зупинять. Я вірю в Церкву, яка, проголошуючи Євангеліє, викриває зло », - сказав о. Стефано Джаквінто перед мікрофонами Ватиканського радіо.

«Я священик, і не роблю нічого незвичайного, це наші рядові будні». Ми говоримо людям: "Не дайте вкрасти у вас надії", тому що у каморри людей небагато, а у нас їх значно більше, ніж у мафії! Нас більше, ніж тих, хто продає смерть ... Ми більше їх, тому що на чолі нашої команди є Ісус з Назарету, молодий чоловік, який, - подобається нам це чи ні, - був першим, проти Кого обернулася історія ».

«Звичайно, незатишно почувають себе ті, імена і прізвища яких я називаю з вівтаря. Але як я можу служити Святу Літургію, коли за рогом, на відстані кілометра, чи десяти, чи двадцяти продають смерть? - Задається питанням о. Стефано. - Двадцять днів тому карабінери здійснили рейд, в результаті якого у місцевих наркоторговців було вилучено вісім кілограмів чистого кокаїну. Папа Франциск повторює: «Ви повинні чути запах вашої пастви», і ми, проголошуючи Євангеліє, повинні мати силу викривати зло. Якщо ж ми не проповідуємо серед нашої молоді - у нас нічого не вийде. Ми, як Церква, повинні йти туди, де стоять ці хлопці, не можна чекати, що вони прийдуть до нас самі. Недостатньо мати якусь певну кількість молоді в церковному русі або парафіяльній групі. А інші, чому вони не приходять? - Це питання до усіх нас. На сьогоднішній день каморра є єдиною активно вербуючою армією і компанією ».

За два останні місяці о. Стефано отримав три погрози. Озброєні люди приходили навіть у парафіяльну церкву. Незважаючи на це, священик відмовився від поліцейської охорони.

За словами о. Джаквінто, за вісімнадцять років священства він був свідком навернень людей, які належали до каморри. Ці моменти він називає «найпрекраснішими» і саме тому не збирається відступати.

Італійський священик розповів, що один з босів каморри, вийшовши з в'язниці, відразу прийшов до нього сповідатися. З тих пір дружина колишнього мафіозі разом з дітьми активно бере участь у церковному житті.
Богослужіння о. Стефано Джаквінто переповнені вірними, особливо молоддю, а на свято Успіння Пресвятої Богородиці навіть довелося перенести служіння Літургії під відкрите небо - стіни храму не вміщали присутніх вірних.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va