о. Федеріко Ломбарді, ТІ: Папа бажав виявити кожному з нас своє глибоке духовне братерство
  • Суб, 04/01/2014 - 12:05

Серед численних членів Ордену Єзуїтів, які разом зі своїм співбратом Папою Франциском молилися у п’ятницю, 3 січня 2014 р., подячне Євхаристійне богослуження за канонізацію святого П’єра Фавра, був також Генеральний Директор Радіо Ватикану о. Федеріко Ломбарді, який в інтерв’ю для італійської редакції поділився своїми враженнями.

Священик розповів, що Свята Меса пройшла у дуже спокійній та радісній атмосфері. «Потрібно пам’ятати, – наголосив він, – що це було Свято Імені Ісуса, тобто, “титульне” свято Товариства, яке присвячене саме імені Ісуса, а тому було дуже приємно провести його разом зі Святішим Отцем, тим більше тепер, при цій нагоді здійсненої кілька днів тому канонізації святого П’єра Фавра, який був першим товаришем святого Ігнатія. Отож, це також допомогло нам наново пережити первісне натхнення Товариства Ісусового, його посвячення апостолятові, глибоко мотивованому особистою любов’ю Христа».

Після богослуження Святіший Отець привітався з кожним присутнім у храмі єзуїтом, а їх було понад 350. Коментуючи цей факт, о. Ломбарді зазначив: «Знаємо, що особливістю Папи є уважність та терпеливість привітатися з усіма, з кожним по черзі. Там було багато співбратів, зібраних при цій прекрасній нагоді. Він бажав з кожним привітатися, щоб виявити своє глибоке духовне братерство».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va