О. Ломбарді: готується абсолютно новий документ про роботу Римської курії
  • Птн, 04/10/2013 - 11:04

Після закінчення засідань Ради кардиналів повинна постати нова конституція, яка стосуватиметься діяльності Римської курії. Про це розповів 3 жовтня 2013 о.Федеріко Ломбарді, глава Прес-служби Святого Престолу.

Згідно з повідомленням священика, йдеться не просто про доповнення до конституції "Pastor bonus", але про створення абсолютно нового документа на тему роботи та місії Римської курії. "Таким чином, мова йде не про косметичні зміни або маленькі поправки", - сказав глава Прес-службт Ватикану і додав, що на підготовку нового документа буде потрібен час.

О. Ломбарді також зазначив, що увага учасників засідання зверталася на функції і роль держсекретаріату. Вони погодилися, що "Державний секретаріат повинен бути секретаріатом Папи, папським секретаріатом", а слово "державний" не повинно створювати непорозумінь. О. Ломбарді підкреслив, що секретаріат повинен служити усій Вселенській Церкві. Папа і кардинали вже розмірковують над тим, які поради та напрямки для роботи дати новому Держсекретареві П'єтро Пароліну, який приступить до виконання своїх обов'язків 15 жовтня 2013р.

Йшлося також про можливість створення нової посади - "moderator curiae" (модератор курії), в завдання якого входила б координація співпраці між дикастериямі, установами і Папою.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va