О. Ломбарді: Папа дивиться на китайський народ з повагою і любов'ю
  • Нед, 30/12/2012 - 19:51

О. Федеріко Ломбарді звернув увагу на значення вітань, якs Бенедикт ХVI надіслав новому керівництвe Китайська Народної Республіки під час послання "Urbi et Orbi". Папа сказав про високе завдання, яке їх чекає.

 

Глава Прес-служби Святого Престолу нагадав, що це найбільша країна в світі за кількістю жителів, п'ята частина всього населення нашої планети і має все більше значення на міжнародній арені. "На це потрібно дивитися не з точки зору влади, але сприяння для творення миру і солідарності" на благо цього благородного народу і всього світу. Також для цього народу релігійна свобода є основною передумовою «будівництва солідарного суспільства», про що Папа постійно повторює. Релігії не повинні розглядатися з недовірою, як фактори, які поділяють або як результат втручання зовні, але як позитивні та бажані духовні сили, які прагнуть сприяти загальному благу", - сказав італійський єзуїт.

Він зазначив, що в цьому дусі Святий Престол завжди приділяє особливу увагу католицьким спільнотам Китаю, що постійно і ясно підкреслювалося в посланнях Понтифіка до цього народу. "Чи в Новому році наступлять якісь зміни в цьому відношенні", - запитав о. Ломбарді і відповів, що треба сподіватися, що так. "Цар Миру прибуде до всіх народів, малих і великих", - підкреслив керівник Прес-служби і додав, що в пошуку миру малі народи не повинні боятися великих, проте, якщо немає прагнення до миру в світі,  самозрозуміло, що малі народи мають страх. "Свої побажання Папа сказав тільки на 65 мовах, хоча хотів вітати на всіх мовах світу, яких тисячі", - зазначив о. Ломбарді у своїй щотижневій рубриці "Octava Dies" на радіо Ватикану.