О. Ломбарді: Папа хоче вирішити всі питання перед своїм відходом
  • Втр, 26/02/2013 - 11:26

О. Ломбарді розповів про важливі актуальні події у Апостольській Столиці під час зустрічі з журналістами, яка відбулася 25 лютого. По-перше, єрарх зазначив, що Комісія кардиналів, яка була створена для розслідувань витоку документів Святого Престолу, після сьогоднішньої зустрічі з Бенедиктом XVI, припиняє свою діяльність. Глава прес-служби наголосив, що під час підготовки до конклаву, кардинали будуть мати можливість обговорити різні проблеми, в тому числі пов'язані з цією ситуацією. За таких умов, члени Комісії зможуть дати іншим кардиналам корисні рекомендації для її оцінки і вибору кандидата на Престол св. Петра, не представляючи їм матеріалів звіту, який передали Святішому Отцю.

Іншою темою, яку зачепив о. Ломбарді була відставка кардинала Кейта О'Браєна з поста глави Единбурзький єпархії. "Це рішення не має нічого спільного з тим, що єрарх є кардиналом-виборцем", - зазначив о. Ломбарді і додав, що Святіший Отець хоче впорядкувати всі питання, над якими роздумував ще до періоду "sede vacante", щоб не залишати їх своєму наступнику.

На прес-конференції був присутній також Архиєпископ П'єр Луїджі Челата, віце-Камерленго Римської Церкви. Він пояснив зміст "motu proprio" Бенедикта XVI про зміни в порядку проведення конклаву. Між тим єрарх зазначив, що за рішенням Бенедикта XVI присягу про нерозголошення таємниць, пов'язаних з обранням Папи, повинні будуть скласти також і два техніки, які, власне, будуть стежити за тим, щоб таємниця конклаву не була розкрита. Крім того, відповідно до нового документу Святішого Отця, процесія з каплиці св. Павла до Сікстинської капели буде більш урочистою.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va