О. Ломбарді: Папа не має жодних проблем зі здоров'ям
  • Пон, 24/06/2013 - 21:22

У Ватикані спростували чутки про стан здоров'я Папи після скасування його участі в концерті 22 червня. Немає причин для занепокоєння щодо здоров'я Папи, сказав о. Федеріко Ломбарді, глава прес-служби Ватикану в суботу ввечері. Перед концертом, який представив у Ватикані Національний симфонічний оркестр Італійського радіо і телебачення "RAI" під керівництвом словацького диригента Георгія Вальчугі, було повідомлено, що Папа Франциск не може бути присутнім на ньому через деякі пріоритетні службові обов'язки.

Спочатку інфармувалося про присутність Святішого Отця на виконанні Дев'ятої симфонії Бетховена. Організатором заходу була Папська Рада з нової євангелізації, а проходив концерт у межах Року Віри. Глава ватиканської дикастерії, Архиєпископ Ріно Фізікелла, прочитав перед початком концерту коротке повідомлення від імені Святішого Отця. У ньому Папа подякував всім тим, хто провів і організував концерт у Рік Віри. Він назвав симфонію Бетховена "монументальною". Цей твір, на думку Папи, "не тільки допомагає переживати моменти задуму і піднесення душі, але викликає у всіх почуття і емоції, які ведуть до роздумів".

О. Ломбарді повідомив, що вчорашня відсутність Папи не вплине на програму його участі в подальших заходах. Франциск проведе всі заплановані зустрічі, повідомив священик.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va