О. Ломбарді: приклад Папи має поширитися на всю Церкву
  • Суб, 28/12/2013 - 10:53

Отець Федеріко Ломбарді переконаний, що відмова Бенедикта XVI від служіння на посту Єпископа Риму матиме вплив на наступні понтифікати. Підводячи підсумки 2013 р., глава прес-служби Апостольського Престолу зазначив, що цей жест Папи-емерита "відкрив дорогу" і "можливість", потрібні в епоху, яку переживаємо зараз. Таким чином, за словами о. Ломбарді, в зреченні Бенедикта XVI з посади присутній не стільки особистий аспект, скільки усвідомлення вимог часу, бажання дати "оновлений запал" Церкві.

Єзуїт підкреслив, що Папа Франциск за 9 місяців свого понтифікату вразив весь світ. Причина цього полягає в здатності дати відповідь на найглибші очікування людей. "Я думаю, що він відповів на постійне глибоке очікування всього людства, яке має потребу, бажання любові, людяності, прощення, щирих і близьких відносин, якими будуть розрада і підтримка", - сказав він.

На думку о. Ломбарді, в основному Франциск сконцентрувався на проголошенні любові Бога, Його милосердя, близькості до всіх, Його бажання добра і спасіння для кожного створіння. "Це те, що було зрозуміле завдяки простим жестам і словам , які він виголошував", - сказав прес-секретар і підкреслив, що своїми простими справами Папа виражає любов Бога до всіх його створінь.

О. Ломбарді висловив побажання, щоб великий імпульс оновлення, голошення суті християнського послання, поширився на всю Церкву, став стилем проповідування Церкви. "Папа Франциск дає, в деякому розумінні, приклад, модель душпастриських відносин, яка повинна поширюватися і ставати звичайною у всіх частинах Церкви", - сказав єзуїт.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va