О. Ломбарді про три документи щодо конклаву
  • Птн, 08/03/2013 - 14:50

О. Федеріко Ломбарді, глава Прес-служби Святого Престолу, нагадав, що період "sede vacante" регулюють три окремих документи, які повністю відрізняються один від одного: Апостольська конституція "Universi Dominici Gregis", останнє "Motu proprio" Бенедикта ХVI і Кодекс канонічного права.

Священик зазначив, що Кодекс канонічного права – це універсальний закон, який обговорює всі найбільш фундаментальні аспекти життя Церкви і припускає відмову Понтифіка від Престолу св. Петра.

Апостольська конституція "Universi Dominici Gregis"—  це особливий правовий акт, який стосується "sede vacante", конклаву і обрання нового Верховного Понтифіка, – нагадав о. Ломбарді і додав, що подібні закони, враховуючи специфічну спрямованість, застосовуються з особливою точністю.

Говорячи про останнє "Motu proprio" Бенедикта ХVI, представник Святого Престолу наголосив, що цим документом Святіший Отець хотів удосконалити деякі аспекти Апостольської конституції "Universi Dominici Gregis". "Це закон, який конкретно і детально торкається  певних аспектів, які виникли з досвіду останніх "sede vacante" і конклавів", – уточнив він.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va