О. Ломбарді: стиль комунікації папи відповідає логіці соціальних мереж
  • Пон, 12/05/2014 - 23:31

Стиль життя папи Франциска, його управління Церквою і відносин з людьми особливо ефективний у момент,  коли відбувається перехід до комунікації через інтернет і зокрема через соціальні мережі.

Такої думки дотримується о. Федеріко Ломбарді, глава  прес-служби Апостольського Престолу. "Стиль буття папи Франциска, який живе шукаючи зустрічі з людьми, абсолютно відповідний логіці цього типу комунікації, яка зараз розвивається", - сказав священик під час презентації книги "Правда зустрічі. Розважання зі святою Мартою", в якій зібрані проповіді Понтифіка виголошені під час ранкових св. Літургій у Ватикані. Видання було представлено в рамках Міжнародного книжкового салону в Турині - великого форуму, який проходить 9-12 травня 2014р.

О. Ломбарді підкреслив, що стиль комунікації понтифіка відповідає логіці соціальних ЗМІ, в яких зазвичай діляться особистим досвідом, а не переказують певний зміст в безособовій формі.

Коментуючи важливість Апостольського звернення "Evangelii gaudium", представленої на туринському книжковому форумі, глава  прес-служби зазначив, що мова не йде про документ, яким здійснюється спроба закрити дискусію з існуючих питань, але про прагнення відкрити діалог. "Тут Церква відкривається на місійність, на проповідь Євангелія сучасному світові", - сказав о. Ломбарді.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va