О. Ломбарді: Святий Престол готовий до повної співпраці з владою Італії в справі монс. Скарано
  • Нед, 30/06/2013 - 09:09

27 червня директор Ватиканської прес-служби о. Федеріко Ломбарді виступив із заявою щодо новин, що надходять зі ЗМІ стосовно розслідування справи монс. Скарано.

О. Ломбарді заявив, що «як стало відомо, монс. Скарано вже більше місяця тому відсторонили від роботи в Адміністрації церковного майна Святого Престолу (APSA), щойно його керівництво отримало повідомлення, що він перебуває під слідством». Ця обставина відповідає положенню Статуту Римської Курії, згідно з яким особи, щодо яких проводиться кримінальне розслідування, тимчасово відсторонюються від займаної посади».

«Святий Престіл, – зазначив о. Ломбарді, – досі не отримав ніякого запиту щодо цієї справи від компетентної італійської влади, але висловлює свою готовність до повної співпраці». «Компетентні органи Ватикану, включаючи Управління фінансової інформації Святого Престолу (AIF), – сказав на закінчення директор Ватиканської прес-служби, – стежать за розвитком справ, щоб прийняти, у разі необхідності, відповідні заходи в межах їхньої компетенції». Отець Ломбарді додав, що Папа Франциск проінформований про події.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va