О. Ломбарді: з Франциском Церква слідує заклику "плисти на глибину"
  • Птн, 13/09/2013 - 21:27

З Папою Франциском Церква слідує завданням, про які Іван Павло II говорив на початку третього тисячоліття − "плисти на глибину". Такої думки дотримується о. Федеріко Ломбарді, глава прес-служби Святого Престолу. В інтерв'ю Радіо Ватикану 13 вересня він поділився своїми думками щодо минулих 6 місяців понтифікату Франциска.

Єзуїт виділив три, на його думку, найяскравіші аспекти, що характеризують діяльність Святішого Отця.

По-перше, обране ім'я, яке раніше ніколи не використовували Римські Архиєреї. На думку о. Ломбарді, Папа яскраво свідчить про деякі фундаментальні риси, характерні для особистості св. Фрациска Ассизького: увага до бідних і турбота про мир.

Другим аспектом понтифікату він назвав кінець європоцентризму Церкви, який особливо проявився під час Всесвітніх днів молоді в Ріо- де-Жанейро. Єзуїт підкреслив, що кожен Папа був "вселенським" і мав у серці весь світ, але обрання на престол св. Петра людини з іншого континенту, без сумнівів, йде на користь Церкві − сприяє її внутрішньому збагаченню.

Третім пунктом, на який звернув увагу глава прес-служби, є місійність. "Папа Франциск багато говорить про Церкву несамодостатню, Церкву місіонерську, Церкву, яка дивиться поза себе на весь світ. (...) Мені здається, що з Папою Франциском Церква з рішучістю і без страху пливе на глибину, радіючи можливості зустріти таємницю Бога на нових горизонтах", − зазначив єзуїт.

За словами о. Ломбарді, реформи, які задумав Папа Франциск, зокрема ті, які стосуються церковних структур, мають на меті зробити Церкву ближчою до людства, особливо до людства страждаючого і потребуючого бачити любов Божу. "Цього я думаю, ми можемо і повинні очікувати від багатьох жестів, багатьох рішень", − сказав він.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va