О. Ломбарді: звинувачення на адресу Папи - необґрунтовані
  • Суб, 16/03/2013 - 11:05

 У ці дні, коли кардинали збираються на спільну трапезу, Папа Франциск завжди приходить останнім і сідає там, де є вільне місце. Про це розповів о. Ломбарді час зустрічі з журналістами 15 березня у Ватиканському медіа-центрі. Глава Прес-служби також поділився, що 15 березня о 7.00 Святіший Отець служив Літургію в каплиці Дому св. Марти та виголосив коротку проповідь до кардиналів. Глава Прес-служби звернув увагу на те, що стиль поведінки Святішого Отця безпосередній, спонтанний і простий. Він наголосив, що звертаючись до кардиналів, Понтифік застосовує нетрадиційну форму – "брати кардинали".

О. Ломбарді зіслався на Апостольського Нунція в Аргентині та  розповів про великий духовний підйом у цій країні, пов'язаний з обранням співвітчизника на Престол св. Петра. Багато людей приходять у храми, беруть участь у Літургії й приступають до сповіді після довгих років.

Глава прес-служби відповів також на звинувачення на адресу Папи, які починають поширювати деякі ЗМІ. Вони стосуються періоду диктатури в Аргентині  та полягають у тому, що, нібито, Хорхе Бергольйо, будучи провінціалом Ордену єзуїтів, не захистив двох братів, викрадених режимом. Священики провели в ув'язненні 5 місяців, а потім їх знайшли побитими на одному з полів у сільській місцевості. Один з цих священиків, який живе досі, зробив заяву, в якій зазначив, що інформаційна кампанія проти кардинала Бергольйо проводиться давно й має яскравий антиклерикальний характер. Він розповів, що відразу після звільнення священики зі своїм провінціалом звершили Літургію й ніколи не мали конфліктів або непорозумінь. До того ж наголосив, що в період диктатури Хорхе Бергольйо робив усе можливе, щоби допомагати переслідуваним. Про безпідставність звинувачень кардинала Бергольйо в компромісі з диктатурою заявив також Нобелівський лауреат Перес Есквілез.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va