О. Олів'є Ломпо: Християн Буркіна-Фасо не залякають
  • Птн, 27/12/2019 - 13:15

Надзвичайні заходи безпеки та спеціальний захист поліції супроводжували святкування пастирок у Буркіна-Фасо. Так було, серед інших, у Дабло, де в травні ісламські джихадисти вбили священника та п’ятьох вірних під час Літургії.

Для нас вони є мучениками і дають нам сили жити вірою щодня і не боятися, – сказав священник парафії у Буркіна-Фасо. О. Олів'є Ломпо наголошує, що кривавий напад на церкву призвів до розсіювання громади. Багато християн покинули село і разом із сім’ями знайшли притулок у великих містах, в основному при католицьких місіях. – Це страждання зміцнило нашу віру. Люди самі просили, щоб винятково урочисто святкувати Різдво, – каже о. Ломпо.

Ми не втрачаємо надії. Ці спільні святкування Різдва є для нас великою перемогою віри, показують, що наші християни не є залякані. Звичайно, є побоювання, оскільки напад ісламістів може статися у будь-який час, але ми довіряємо себе Богові, який є Господом життя. Драма, яку пережила наша громада в Дабло, зміцнила її. Упродовж останніх місяців я часто бачив, як люди приходили під церкву і перед нею публічно молилися, бажаючи проявити свою віру. Нас не вдалося перемогти. З періоду страждань виходимо зміцнені духовно, мужні вірою, яка зросла під час випробування.

Ситуація в Буркіна-Фасо досі дуже напружена. Напередодні Різдва в терористичному нападі на військову базу загинули 35 цивільних, переважно жінки, та 7 солдатів. За цим стоять ісламські терористи. Під час святкування Різдва біля церков та місць культу по всій країні посилили заходи безпеки, інформує wiara.pl.