О. Піццабалла в Індії: перший візит кустодія Святої Землі за 800 років
  • Срд, 26/09/2012 - 00:00

Вперше за вісім століть історії кустодій Святої Землі прибув з офіційним візитом в Індію. Відвідини країни отцем Пʼєрбаттістою Піццабалла почалися в понеділок 24 вересня і триватимуть шість днів. Під час візиту кустодій зустрінеться з єпископами, священиками, монашеством, семінаристами та мирянами помісної Церкви.

Перша запланована зустріч відбудеться в столиці штату Карнатака місті Бангалор, в Папському Університеті філософії, богослів'я та канонічного права. Тут о. Піццабалла виступить з доповіддю про умови життя близькосхідних християн.

Серед основних подій візиту, 28 вересня передбачена зустріч з представниками Постійної ради Індійської єпископської конференції.

Однією з причин запрошення кустодія в Індію є ситуація індійських паломництв на Святу Землю. За словами індійського брата Джаяшіллана Пітчаймуту, індійські туроператори, місцеві агенти і екскурсоводи не можуть перетворити паломництва в повноцінний досвід віри без співпраці з кустодієм.

Відповідно до Індійської єпископської конференції, яка розповсюдила новину про візит, о. Пʼєрбаттіста Піццабалла поділиться рекомендаціями і пропозиціями про те, як краще проводити організацію паломництв по святих місцях.

За матеріалами ru.radiovaticana.va