О. Юстин Бойко: Найважливіше для монаха - любити Бога, спільноту і своє покликання
  • Суб, 25/06/2016 - 20:34

Найважливіше для монаха - любити Бога, спільноту і своє покликання. Про це заявив настоятель Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УКГЦ, експерт ПМВ єрм. Юстин Бойко, виступаючи під час VI практичного спецкурсу з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання, який ПМВ проводить у Брюховичах.

Розповідаючи про вибір майбутнього стану, єромонах зауважив, що насамперед треба бути людиною відкритою на подих Святого Духа. "Я ніколи не боявся відкрито підходити до свого покликання. Найголовніше - чутися щасливим у покликанні, яке ви оберете. А ознака покликання - думка, яка не полишає вас довший час, старші монахи кажуть - три місці", - зазначив о. Юстин.

Настоятель Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УКГЦ підкреслив, що монах мусить бути людиною вольовою, "з характером, з хребтом", адже під час служіння поставатимуть різні виклики. "Найважливіше для монаха - любити Бога, спільноту і своє покликання. Будуть різні труднощі, але якщо слідувати цим трьом принципам - Господь провадитиме", - наголосив священик.

Отець Юстин зауважив, що є покликання "до монастиря" і "у монастирі". "Коли не знайдеш свого покликання "у монастирі", то втратиш своє покликання "до монастиря", - зазначив єромонах. - Те, що я пішов у монастир, - це справа Божа. Бог мене покликав, тому і називаємо "покликання". Відповідаємо Богові на Його поклик".