Обрано місце проведення головних урочистостей СДМ 2019 в Панамі
  • Птн, 21/07/2017 - 14:39

Набережна Сінта Костьєра в місті Панама стане місцем проведення головних заходів Всесвітніх Днів Молоді, які від 22 до 27 січня 2019 року відбуватимуться в центральноамериканській Панамі. Про це повідомляє інтернет-сайт Панамської архидієцезії.

Організатори зазначають, що місце проведення головних події за участю Святішого Отця було затверджене не лише Дикастерією в справах мирян, родини й захисту життя, але також після консультацій з представниками єпископатів різних країн світу. Крім того, отримано позитивну оцінку з боку Ватиканської Жандармерії з точки зору гарантування безпеки Папи.

Обираючи місце, організатори разом із експертами брали до уваги також місткість запропонованого простору, сполучення з місцями розселення паломників, доступність околиць для мешканців та служб невідкладної допомоги. Приймаюча сторона сподівається, що в заходах на Сінта Костьєра візьмуть участь приблизно 375 тисяч зареєстрованих прочан. Поблизу буде також організовано простір для незареєстрованих учасників, аби вони мали змогу в якнайкращих умовах взяти участь у спільних зустрічах.

Набережна Сінта Костьєра, розташована над Панамською затокою, займає понад 35 гектарів, половина з яких – зелені території. Це місце, розташоване в центрі міста поблизу історичних кварталів, є дуже популярним серед мешканців та туристів з огляду на зручне сполучення, забезпечене трьома станціями метрополітену, та мальовничі краєвиди. Саме тут проводиться Панамський карнавал.

Пригадаємо, що згідно з традиційною програмою таких зустрічей, юнаки й дівчата з усього світу збираються разом на п’ять головних заходів, якими є Свята Меса з нагоди відкриття СДМ, урочисте привітання Святішого Отця, Хресна Дорога, молитовне чування за участю Папи та завершальна Свята Меса. Так звані дні в дієцезіях, які випереджують головні урочистості, проходитимуть не лише в Панамі, але також у сусідніх Коста-Риці й Нікарагуа.