Обрано нового Президента Єпископської Конференції Франції
  • Чтв, 18/04/2013 - 22:16

Весняна Пленарна зустріч Французької Єпископської Конференції, яка сьогодні закінчилася у Парижі, обрала нового Президента, який приступить до цього служіння з 1 липня 2013 року. Ним став Архиєпископ Марселю Жорж Понтьє. На цьому уряді він замінить кардинала Андре Вен-Труа, Архиєпископа Парижу, який очолював конференцію протягом останніх шести років, а тепер закінчує свій другий підряд мандат на цій посаді.

Шлях соціального діалогу між усіма складовими суспільства, як можливість виходу із суспільно-економічної кризи. Таку пропозицію для французького суспільства знаходимо в документі, який представлено та обговорено під час зустрічі католицького єпископату. «Сьогодні, – читаємо в документі, – існує дедалі більше необхідність того, щоб Церква взяла слово, щоб виразити солідарність з тими, кого зачепила криза, та з тими, хто на різних рівнях здійснює свою відповідальність для того, щоб їй протистояти та виправити її негативні наслідки». Зважаючи на спільнотний вимір будь-якої складової суспільства, найвідповіднішим, на думку французьких ієрархів, є шлях «суспільного діалогу в перспективі спільного добра».

Пригадаємо, що в столиці Франції місті Парижі має свій осідок і українська єпархія святого Володимира, яку очолює владика Борис Ґудзяк.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va