Очільники ватиканських Конгрегацій здійснюють «ювілейні» візити
  • Пон, 12/11/2018 - 11:23

Префект Конгрегації євангелізації народів перебуває з візитом на заході Центральної Африки, а Префект Конгрегації для Східних Церков вирушає до Лівану.

Префекти двох ватиканських відомств, які в Римській Курії відповідають за призначення єпископів та супровід життя Церкви в певних частинах світу, цими днями здійснюють візити, пов’язані з півсторічними ювілеями органів, пов’язаних з діяльністю цих дикастерій.

П’ятдесятиріччя Єпископської Конференції Анголи і Сан-Томе

Префект Конгрегації євангелізації народів, яка координує життя Церкви на так званих місійних теренах, відвідує Анголу та архіпелаг Сан-Томе і Принсіпі, щоб взяти участь у завершенні святкування 50-річчя Єпископської Конференції, яка згуртовує ієрархів цих двох португаломовних країн, що на заході центральної Африки.

Кардинал Фернандо Філоні перебуватиме в Анголі до 18 листопада та відвідає різні дієцезії, де зустрічатиметься з чернечими спільнотами, священиками та семінаристами, молоддю та мирянськими рухами. Передбачено також зустріч з Президентом Анголи та представниками місцевої влади.

У неділю, 18 листопада, в Луанді, столиці Анголи, Префект очолить Святу Месу з нагоди завершення святкувань 50-річчя Єпископської Конференції Анголи та Сан-Томе і Принсипі. Візит до цієї країни завершиться зустріччю з єпископатом, після якої 19 та 20 листопада кардинал Філоні відвідуватиме острови архіпелагу Сан-Томе і Принсипі.

Кардинал Сандрі в Лівані у контексті 50-річчя R.O.A.C.O.

Префект Конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі від 12 до 16 листопада перебуватиме в Лівані на Близькому Сході. Візит відбуватиметься у контексті 50-річчя створення Ради Організацій, що допомагають Східним Церквам (R.O.A.C.O.), що діє при цьому ватиканському відомстві. Тому разом з Префектом у подорожі візьмуть участь представники деяких харитативних організацій, що входять до цього об’єднання.

Програмою візиту передбачено відвідини місць, пов’язаних зі служінням милосердної любові в цій близькосхідній країні, яке здійснюють різні місцеві Церкви та чернечі Ордени, зокрема тих, де отримують допомогу іракські та сирійські біженці. Крім того, відбудеться зустріч з Асамблеєю Католицьких Ієрархів Лівану та Комісією харитативного служіння, з Головними Настолятелями ліванських Орденів та семінаристами. Передбачено також зустріч з Президентом Лівану Мішелем Ауном.